BMI kalkulátor

BMI Súlykategória
18,5 év alatt sovány
18,5 – 24,9 ideális súly
25 – 29,9 túlsúly
30 – 39,9 elhízás
40 és több súlyos elhízás

Az így kapott kétjegyű szám megmondja, hogy Ön melyik kategóriába tartozik. A cél az ideális, más szóval az egészséges súlykategória Ha jelenleg nem ebbe tartozik, akkor a jóléte és az egészség érdekében változtatnia kell az étrendjén és az életmódján. Nem csak arról van szó, hogy hogyan néz ki, hanem arról is, hogy hogyan érzi magát, és mindenekelőtt arról, hogy mennyire egészséges a teste.

Mi a BMI?

A BMI, azaz a testtömegindex (az angol rövidítés a body mass index kifejezést takarja) egy gyors és egyszerű számítás, amely megbecsüli, hogy Ön egészséges testsúlyú-e vagy sem.

Megállapíthatja, hogy túlsúllyal küzd-e, netán elhízott, illetve ellenkező esetben kórosan sovány-e.

A jelenlegi adatok azt mutatják, hogy Magyarországon rekordszámú ember túlsúlyos vagy elhízott, soha korábban ennyi embert nem érintett a probléma. Ezért nagyon fontos, hogy odafigyeljünk rá.

Hogyan kell kiszámítani a BMI-t?

A BMI esetében az életkor és a nem számít, csak a magasságát és a testsúlyát kell ismernie. Az értékeket ezután a következő egyenletbe kell beírni: súly (kg) / magasság² (cm).

A könnyebb és gyorsabb számítás érdekében készítettünk egy kalkulátort, amely automatikusan kiszámítja az Ön BMI-jét.

Az Ön magassága (cm)

Az Ön súlya (kg)

Megoldás

Túlsúly

Bár az étrendünk összetétele a korábbi évekhez képest javulóban van, az emberek általában több élelmiszert fogyasztanak, mint amennyire a szervezetüknek szüksége van.

A túlsúly még nem olyan veszélyes az emberi szervezetre, mint az elhízás, de nem szabad félvállról venni. Megterheli a mozgásszerveket és a szívet, légzési nehézségeket okozhat, és sokaknál megemelkedik a vércukor- és inzulinszint, nem beszélve arról, hogy ez csak egy lépés az elhízás felé, amely már jelentős egészségügyi kockázatokkal jár.

Elhízás

Bár a legtöbben nem veszik észre, az elhízás számos szövődményhez vezet, amelyek közül néhány akár halálos fenyegetést is jelenthet. Megterheli a csontokat és a belső szerveket, gyakori oka a II. típusú cukorbetegségnek és a magas vérnyomásnak, szívinfarktushoz vezethet, gyakran pszichés problémákkal jár együtt, és a gyulladások fokozott veszélye miatt még a rák kialakulását is elősegítheti.

Az elhízásban a genetika is szerepet játszik, de egyik fő oka mégis az életmódban keresendő. Ezért kell erre összpontosítanunk és itt kell változtatásokat eszközölnünk. Az elhízás befolyásolja az életminőséget és azt is, hogy mennyi ideig élünk.

BMI

Javaslatok

18,5 alatt: sovány

Ha a testtömegindexe 18,5-nél alacsonyabb, meg kell próbálnia felszednie magára egy kis súlyt, elsősorban izmok formájában. Azt javasoljuk, hogy kellő mennyiségű és jó minőségű ételt vegyen magához Az Ön esetében az egészséges zsírokban gazdag, kiegyensúlyozott szénhidrát- és fehérjetartalmú ételek segítenek.

18.5 – 24.9: ideális testsúly

Az Ön testsúlya ideális és egészséges! Mindazonáltal javasoljuk a sok testmozgást és az egészséges ételekből álló étrendet. Ha éppen nincs ideje rendesen étkezni, akkor a szükséges tápanyagbevitelt biztosíthatja a szuperélelmiszereket tartalmazó Meal Shake-ekkel. Esetleg kipróbálhat más Chia Shake termékeket is, amelyek további fontos és egészséges kiegészítőkkel gazdagíthatják az étrendjét.

25 – 29.9: túlsúly

Az Ön súlya nem optimális, többet nyom, mint amennyit a magasságához képest kellene. Önt bizonyos egészségügyi komplikációk veszélye fenyegeti. Ezért javasoljuk, hogy vegye fontolóra a fogyást valamelyik diétánk segítségével, például egy 2 vagy 4 hetes csomaggal.

30 – 39.9: elhízás

Ön elhízásban szenved. Itt már nagy a kockázata annak, hogy súlyos egészségügyi komplikációk lépnek fel! Ezért a saját érdekében a lehető leggyorsabban kezdjen el megszabadulni a felesleges kilóktól. Könnyebben megy a diéta például a kényelmes,8 hetes fogyókúrás csomagunkkal.

40 felett: súlyos elhízás

Sajnos Ön a kórosan elhízott. A helyzet azonnali megoldására van szükség, amely az elhízás konzervatív kezelését jelenti orvosok és táplálkozási terapeuták felügyelete mellett. A sebészeti beavatkozások sem számítanak kivételesnek a hasonló esetekben. Javasoljuk továbbá, hogy konzultáljon egy táplálkozási szakemberrel a Chia Shake diétás termékek használatának lehetőségéről és étrendjébe való beillesztéséről.

Diétás csomagok

−23 %
Termék megtekintése

Diétás csomag 1 hétre

Original price was: 32 300 Ft.Current price is: 24 900 Ft.

35 étel

711 Ft / 1 étel

−27 %
Termék megtekintése

Diétás csomag 2 hétre

Original price was: 58 965 Ft.Current price is: 42 900 Ft.

70 étel

613 Ft / 1 étel

−35 %
Termék megtekintése

Diétás csomag 4 hétre

Original price was: 115 940 Ft.Current price is: 75 500 Ft.

140 étel

539 Ft / 1 étel

−38 %
Termék megtekintése

Diétás csomag 8 hétre

Original price was: 221 920 Ft.Current price is: 137 900 Ft.

280 étel

493 Ft / 1 étel

Minden diétás termék

Keto diéta

Minden diétás termékünket a keto diéta elvei szerint fejlesztettük ki, alacsony szénhidrát- és magas fehérjetartalommal.

Gyors eredmények

Fogyás éhezés és testmozgás nélkül

Hozzáadott cukor nélkül

Étkezés napi 5×

Keto diéta