Előnyök - ChiaShake Magyarország

12 érv a ChiaShake mellett


1. Segít a fogyásban

Sok táplálkozási szakértő egyetért abban, hogy a chiamag segít a fogyásban. A benne található rostok vizet kötnek meg a gyomorban, így a chiamag teltség érzetet ad és kevesebb étel fogyasztásához vezet (1).

Természetesen önmagában a chiamag nem fogyasztószer, így pusztán attól, hogy chiamagot eszik, senki sem fog lefogyni. Amennyiben azonban étkezések helyettesítésére használjuk a ChiaShake turmixokat, úgy a chiamag segíti a fogyást azzal, hogy biztosítja a jó közérzetet és hosszabb időre megszünteti az éhségérzetet.


2. Sok tápanyag, kevés kalória

A chia ősi maya neve erőt jelent, ez nem véletlen. A chiamag egy szuperélelmiszer, amely rendkívül koncentráltan tartalmaz fehérjét és rostokat (2).

A ChiaShake a chiamag mellett vitaminokat és ásványi anyagokat is tartalmaz. A ChiaShake ezért teljes értékű étel, nem egy élelmiszerkiegészítő.

Vitaminok és az ásványi anyagok, a makro- és a mikroelemek nélkül nem lehet egészséges testet fenntartani. (3).


3. Sok antioxidáns

A chiamag rengeteg antioxidánst tartalmaz.(4)

Az antioxidánsok segítenek megvédeni a chiamag zsírsavjait, óvják a magot. Elfogyasztva pedig segítenek megkötni a szabad gyököket, így védelmet nyújtanak az öregedés és az olyan betegségek, mint a rák ellen (5).

A vizsgálatok szerint az antioxidánsok bevitele hatékonyabb a természetes forrásokból (chiamag), mint a mesterséges étrendkiegészítőkból (6).


4. A szénhidrát a rostokban

A chiamag szénhidrát tartalmának 90 százaléka a rostokban van, melyeket a szervezet nem emészt meg. A rost bevitele nem növeli a vércukrot. A rost nem igényel inzulint, nem számít kártékony (finomított) szénhidrátnak. A chiamag a gyomorba jutva vizet szív magába, így teltség érzetet okoz (7).

A chiamag a világon az egyik leghatékonyabb rost forrás, 35 százalékban kizárólag rostokból áll (8). A rostok emellett segítenek fenntartani a belek egészséges működését (9).


5. Magas minőségű fehérje

A chiamag önmagában is nagy mennyiségű (14%) magas minőségű fehérjét tartalmaz. A fehérje csökkenti az étvágyat, és nagymértékben csökkenti az étellel kapcsolatos gondolatokat, valamint a vágyat az esti nassolásra (10).

A chiamag és a ChiaShake turmixokban található egyéb magas minőségű fehérjék segítenek fenntartani az egészséges táplálkozást, és különösen fontosak a mai étkezési szokások fényében.


6. Omega-3 zsírsavak

A chiamag egy grammja több Omega 3 zsírsavat tartalmaz mint a lazac egy grammja. A chiashake Omega 3 zsírsavjai mindemellett növényi eredetű zsírsavak (ALA), amelyek nem helyettesítik az állati eredetű Omega 3 zsírsavakat (DHA). Ezért a ChiaShake fogyasztása mellett is javasoljuk a zsíros halakban gazdag étrendet! (11)

Mindazonáltal a chiamag Omega 3 zsírsavjainak egy részét a szervezet képes hasznos zsírsavakká átalakítani, így a chiamag ezzel is hozzájárul az egészséghez. (12)


7. Egészséges szív

A chiamag pozitív hatással van a kardiovaszkuláris rendszerre: csökkenti a vérnyomást és kiegyensúlyozottabbá teszi a koleszterinszintet (vagyis csökkenti a "rossz", növeli a "jó" koleszterin szintjét) (13) (14).

Természetesen a chiamag sem csodaszer, így önmagában nem garantálja az egészséget. A rendszeres mozgással, sok zöldségfogyasztással és egészséges étkezéssel kiegészítve viszont a ChiaShake megalapozza a test és a lélek egészségét.


8. Egészséges csontok

A chiamag nagy mennyiségben tartalmaz az egészséges csontozat fenntartását segítő anyagokat.

Ezek közül kiemelkedik a kálcium, amelyből a chiamag grammonként többet tartalmaz, mint a tejtermékek. (100 gramm chiamag 631 mg kálciumot tartalmaz, ez a napi szükséges mennyiség 63%-a.) Ezért a chiamag kiváló kálciumforrás olyan vegánok számára, akik tejtermékeket sem fogyasztanak. A megfelelő kálciumbevitel fontos tinédzserkorban is, mivel ezzel elkerülhető a későbbi években az alacsony csontsűrűség.


9. Cukorbetegség megelőzése

A chiamagokban található rostok segítenek a cukorbetegség elleni küzdelemben, mert kiegyensúlyozottabbá teszik az emésztést és megelőzik a vércukorszint hirtelen megugrását (15).

A chiamag alacsony glikémiás indexxel rendelkezik, így hatékonyabbá teszi a vércukorszint napközbeni szabályozását. A chiamag azonban nem gyógyítja a cukorbetegséget, és a ChiaShake más természetes cukrokat is tartalmaz. Így ha cukorbeteg vagy, mindenképpen konzultálj a háziorvosoddal mielőtt Chiashake turmixot fogyasztasz!


10. Teljesítmény a sportban

A chiamagot nem véletlenül hívták a maják erőnek. Egy klinikai vizsgálat szerint a chiamag turmix ugyanolyan hatékony a sportteljesítmény növelésében egy 10 kilométeres futás során mint egy mesterséges sportital (16).

A ChiaShake SPORT felölti a szénhidrát raktárakat a sport előtt néhány órával, vagy közvetlenül a sportolás után. A ChiaShake nem tartalmaz hozzáadott finomított cukrot, de a teljesítményt növelő természetes cukrokat igen.


11. Változatos ízek

A chiamag önmagában semleges ízű, ezért kiválóan ízesíthető vagy használható ételek alapanyagaként. A ChiaShake különböző ízekben elérhető, melyek mindegyike természetes és finom. A ChiaShake a könnyű fogyasztás érdekében a chiamagot örlemény formában tartalmazza.

Legyen hagyományos vanília vagy banán, finom és lágy csokoládé vagy eper, a ChiaShake mindig természetesen finom. A pisztácia különleges ízünk, mely egyedi élményt nyújt! A ChiaShake VEGÁN Eper pedig valódi eperdarabokkal van dúsítva.


12. Megbízható és finom

A ChiaShake trumixokat az Európai Unióban, Csehországban gyártjuk. A ChiaShake megfelel minden uniós előírásnak és irányelvnek, kizárólag ellenőrzött összetevőket tartalmaz.

Emellett a ChiaShake egyszerűen FINOM!

A ChiaShake segít a fogyásban és a teljesítmény növelésében, legyen az a sportban vagy a munkában nyújtott teljesítmény. Egészséges és teljes értékű alternatívát biztosít az étkezések helyettesítésére, és hosszú távon csökkenti az éhségérzetet.