Gyakran ismételt kérdések

Mi az a Chia Shake?

A Chia Shake egy teljes értékű, tápláló étel. A Chia Shake alapvető fehérjéket, szénhidrátokat, zsírokat, vitaminokat és ásványi anyagokat tartalmaz. Minőségi alapanyagokat használunk, különösen: chia magot, rizskását és tejsavófehérjét. Ezek olyan diétás termékek, amelyeknek alacsony a kalória- és a szénhidráttartalmuk.

A Chia Shake vegán?

A következő termékek vegánok: Vegán turmix, Nutbar.

Hogyan kell elkészíteni a Chia Shake-et?

Általában 1 adagolókanálnyit kell összekeverni 200–300 ml tejjel vagy vízzel. A Chia Shake sokkal ízletesebb, ha tejben (félzsíros, növényi, zsírszegény) készítjük. A fogyókúra szempontjából jobb, ha vízzel keverjük a termékeket, tejjel azonban laktatóbb az étel. A kása, a koktélok és levesek esetében tényleg csak össze kell keverni, és már készen is vannak. Az omlettet és a palacsintát egy serpenyőben, kevés olajon kell kisütni, épp úgy, mint a hagyományos omlettet és palacsintát.

Milyen a Chia Shake íze?

Ha a Chia Shake-et tejjel készítjük el, édes tejes italt kapunk. Vízzel a Chia Shake frissítőbb és kevésbé édes. A termékek íze általában édes, főként a sztíviával történő édesítésnek és a kis mennyiségű cukornak köszönhetően.

Hogyan kell használni a Chia Shake-et?

A Chia Shake-et reggeli, ebéd, vacsora és uzsonna helyett is fogyaszthatja, ugyanis az étkezés helyettesítésére szolgál. Alapesetben ajánlatos a termékeket naponta 5 alkalommal fogyasztani – mindig 1 adagot (1 adagolókanálnyit). Természetesen alkalmazkodni kell az egyéni igényeinkhez: nagyobb fizikai aktivitás, munka és általában jelentősebb energiafelhasználás esetén lehetséges 2 adagolókanálnyi adagot használni, vagy növelni az étkezések számát. A hagyományos, főként alacsony szénhidráttartalmú, fehérjében gazdag étrenddel való kombináció is lehetséges, ahol 2 hagyományos étkezés mellett 3 Chia Shake étkezést választhatunk.

Használhatom a Chia Shake-et, ha terhes vagyok vagy szoptatok?

Általában igen, a Chia Shake-et terhes és szoptató nők is fogyaszthatják. A Chia Shake nem tartalmaz káros összetevőket, azonban egészségügyi korlátozások esetén mindenképpen tanácsos orvossal konzultálni – a termékleírásban szereplő összetétel alapján.

Milyen az összetétele?

A fő összetevők: rizskása, tejsavófehérje (whey), rizs- és mandulafehérje (Vegan Shake), chia magok, valamint vitaminok és ásványi anyagok széles skálája.

Gluténmentes a Chia Shake?

Igen, minden termékünk gluténmentes.

Jól fogok lakni a Chia Shake-kel?

Igen, a Chia Shake néhány órára – általában 2–4 órára – jóllakat, mivel chia magokat tartalmaz, amelyek pudinghatást keltenek, és fehérjét is tartalmaznak, amely eltelít.

A Chia Shake tartalmaz GMO-t?

Nem, a Chia Shake GMO-mentes (nem tartalmaz genetikailag módosított összetevőket).

Milyen gyakran fogyaszthatok Chia Shake-et?

A Chia Shake-et olyan gyakran fogyaszthatja, amilyen gyakran csak jónak látja 😊. A termékek tartalmazzák az összes olyan tápanyagot, vitamint és ásványi anyagot, amelyekre az emberi szervezetnek szüksége van.

Melyik terméket válasszam?

Az ételek kiválasztásánál célszerű egy nagyon egyszerű szabályt követni: ha a folyékony formájú ételeket kedveli, mindenképpen a koktélokat és a leveseket válassza. Ha a szilárd ételeket kedveli, válasszon palacsintát, omlettet, pudingot, proteinszeletet vagy muffint. A kása és a müzli mindkét kategóriában megfelelő alternatíva lehet.

A Chia Shake alkalmas gyermekek számára?

Általában igen, a Chia Shake 3 éves kortól alkalmas gyermekek számára. Gyerekek esetében napi 2 étkezés helyettesítésére ajánljuk, nem javasolt a teljes étrendet ezzel helyettesíteni. Különböző betegségek és egészségügyi panaszok esetén mindenképpen konzultáljon a kezelőorvossal.

Használhatók-e a termékek sportolók kiegészítő táplálékaként is?

Igen, a termékek fehérjében gazdagok, ami a sportolás során nélkülözhetetlen. Különösen a Meal Shake koktélok ideálisak erre a célra, mivel kiegyensúlyozott arányban tartalmaznak fehérjét és szénhidrátot, rostokat, valamint számos vitamint és ásványi anyagot. De bármelyik ételünk kiváló kiegészítő lehet az igényeinek és az ízlésének megfelelően 😊.