Gyakran ismételt kérdések - ChiaShake Magyarország

Tudnivalók a ChiaShake fogyasztásáról

1Kiknek ajánlott a ChiaShake fogyasztása?

A ChiaShake egészséges és teljes értékű étel, amely a kiegyensúlyozott és minőségi energiaforrások mellett tartalmazza a szükséges vitaminokat és ásványi anyagokat az egészséges csontozat és az egészséges szervezet érdekében. A ChiaShake magas fehérjetartalma segíti a fogyókúrát, mialatt a szénhidrátjai a rostokban vannak, így hasznosak, és egészséges energiaforrásként szolgálnak. Egyetlen ChiaShake sem tartalmaz glutént vagy hozzáadott cukrokat, és mindegyik GMO-mentes alapanyagokból készül.

A ChiaShake fogyasztását ezért mindenkinek ajánljuk az étkezések helyettesítésére, sportolók pedig a normál étkezések mellett pluszként, az edzés után is fogyaszthatják a ChiaShake italokat, hogy visszatöltsék a szénhidrát raktáraikat.

2Hogyan fogyasszam a ChiaShake italokat?

A ChiaShake italokat a legegyszerűbben egy shakerben keverheted össze vízzel vagy tejjel. Vedd figyelembe, hogy egy liter tejben akár 450 kalória is található, mialatt maga a ChiaShake ennél kevesebb kalóriát tartalmaz. Ezért ha fogyókúrázni szeretnél, akkor próbáld meg a ChiaShake italod félig vízzel, félig tejjel fogyasztani.

A ChiaShake italokat lehetőleg ne fogyaszd desszertként egy kiadós ebéd után, hiszen így plusz kalóriákat viszel be. Ezért a ChiaShake italokat fogyaszd inkább egy főétkezés helyettesítésére, úgy, hogy más étkezésektől a ChiaShake fogyasztását legalább 2-3 óra válassza el. Ha tejjel készíted el a ChiaShake-et, akkor lehetőleg ne fogyassz például citromos italokat vagy szénsavas üdítőket a tejes shake után.

3Miben különbözik a ChiaShake egy fehérjeturmixtól?

Egy hagyományos fehérjeturmix kizárólag fehérjéket tartalmaz, amely a szénhidrátokhoz és a zsírokhoz képest egy nehezebben hasznosítható energiaforrás. Ezért a hagyományos fehérjeturmixok segítik a fogyókúrát. A hagyományos fehérjeturmixok ugyanakkor mesterséges étrendkiegészítők, amelyek a fehérjéken kívül mást nem tartalmaznak. Így egyoldalú fogyasztásuk nem biztosítja a szervezet számára a szükséges vitaminokat és ásványi anyagokat, ami hosszú távon erőtlen csontozatot és egészségtelen szervezetet eredményezhet.

A ChiaShake ezzel szemben egy teljesen értékű superfood mix, amely tartalmazza a chiamag minden erejét és jótékony hatását. A ChiaShake vitaminokkal és ásványi anyagokkal egészíti ki a fehérjét, így a ChiaShake segít fenntartani a szervezet egészséges egyensúlyát. A chiamag egy koncentrált szuperélelmiszer, amely tartalmaz szénhidrátokat, fehérjéket, rostokat és omega-3 zsírsavakat, emellett rendkívül gazdag antioxidáns összetevőkben.

4Miben különböznek egymástól a ChiaShake változatok?

A ChiaShake SLIM, SPORT és VEGÁN változatokban érhető el. Természetesen mindegyik változatot fogyaszthatja bárki, hiszen a ChiaShake a hagyományos étkezések egy egészséges, teljes értékű alternatívája. Az egyes változatok közötti különbségek inkább optimalizálásnak tekinthetőek, de egy sportoló is fogyaszthatja a SLIM változatot, ahogyan egy menedzser is fogyaszthatja a SPORT vagy a VEGÁN változatokat.

A ChiaShake SPORT változat kiegyensúlyozott étrendet kínál. Fogyaszthatjuk a mindennapok során étkezések helyettesítésére vagy a sportteljesítmény fokozására. Ajánljuk sportolóknak és olyan menedzsereknek, irodai dolgozóknak, akik egy egészségesebb alternatívát keresnek a teljes értékű étkezésekhez.

A ChiaShake SLIM a fogyókúrához van optimalizálva. Megnövelt fehérjetartalmával és rendkívül csökkentett széndhidrát- és zsírtartalmával segíti a gyors fogyást. Emellett a chiamag örlemény vizet vesz fel, így jobb teltség-érzetet biztosít, mint egy hagyományos fehérjeshake.

A ChiaShake VEGÁN optimális arányban tartalmazza a vegán étrend kiegészítéséhez szükséges fehérjéket, rostokat, zsírokat és szénhidrátokat. Kizárólag növényi alapanyagokból készül, mandulafehérjével, rizskásával és kókusszal dúsítva.

5Gyerekek fogyaszthatják-e a ChiaShake italokat?

A kisgyerekek számára is fontos, hogy egészségesen étkezzenek, ugyanakkor nekik nem kell odafigyelniük a vonalaikra. A ChiaShake italokat felnőttek számára optimalizáltuk.

Ez azt jelenti, hogy a 10 évesnél idősebb gyermekek nyugodtan fogyaszthatják a ChiaShake italokat egy-egy étkezés helyettesítésére, de a rendszeres fogyasztást csak a tinédzser kortól javasoljuk.

A ChiaShake italokat SOHA NE adjuk babáknak vagy kisgyerekeknek! A chiamag örlemény számukra durva, azért megakadhat a torkukon, köhögést okozhat!

6Hogyan fogyókúrázzak a ChiaShake segítségével?

Alapvetően bármelyik ChiaShake változatot választhatod, hiszen mindegyik változat alacsony kalóriatartalmú és egészséges. Ha gyors fogyásra vágysz, akkor a SLIM változatokat ajánljuk, mivel ezek szinte kizárólag fehérjéket tartalmaznak energiaforrásként, így a szervezeted a saját zsírtartalékait fogja felhasználni, hogy energiát termeljen.

Ha fogyókúrázni szeretnél, ügyelj arra, hogy a tejben viszonylag sok kalória található, ezért félig tejjel, félig vízzel fogyaszd a ChiaShake italokat. A ChiaShake italokat ugyanakkor ne fogyaszd desszertként egy kiadós étkezés után, hanem étkezések helyettesítéseként.

Helyettesítsd a reggelit és a vacsorát, vagy az ebédet egy ChiaShake turmixxal! A ChiaShake a chiamagnak köszönhetően rendkívül jó telítettséget biztosít. A tejes ChiaShake turmixok mellett ne fogyassz citromos italokat, szénsavas üdítőket vagy alkoholos italokat.  

7Hogyan növeljem a sportteljesítményt a ChiaShake segítségével?

A sporteljesítményhez szükség van a szénhidrát raktárak feltöltésére. Ezért sportolás előtt néhány órával megihatsz egy ChiaShake turmixot, majd közvetlenül a sportolás után egy másodikat.

A ChiaShake étel, nem pedig speciális teljesítményfokozó étrendkiegészítő. Kizárólag természetes alapanyagokat tartalmaz, amelyek mind engedélyezettek. A ChiaShake ugyanakkor nem speciálisan a versenysportolók számára van kialakítva. Ha versenyre készülsz, akkor a ChiaShake fogyasztásáról konzultálj a versenyorvosoddal, mert elképzelhető, hogy a ChiaShake mellett más étrendkiegészítők szedését is javasolni fogja!

8Honnan származik a chiamag a ChiaShakeben?
A chiamagot Argentínából importáljuk. A chia más néven azték zsálya, vagy latin nevén Salvia Hispanica egy, a menták családjába tartozó virágos növény. Közép- és Dél-Amerikában őshonos, ahol az aztékok alapvető élelmiszere volt a Kolumbusz előtti időkben. Mivel a legjobb minőségű chia itt terem, mi is innen importáljuk a chiamagot.
9Lehet-e túlzásba vinni a ChiaShake fogyasztását?

Az egyoldalú táplálkozás sosem javasolt. A ChiaShake fogyasztása mellett egyél sok zöldséget, fogyassz ételeket magas fehérjetartalommal.

A túlzásba vitt ChiaShake fogyasztástól szomjas lehetsz, mivel a ChiaShake nagy mennyiségben tartalmaz fehérjéket. Emellett puffadás léphet fel, mivel a chiamag a gyomorban vizet köt meg.

Naponta 4 mérőkanál ChiaShake por bevitelénél többet nem javaslunk: ez elegendő két étkezés helyettesítésére. Ez megegyezik az Európai Unió Bizottságának ajánlásával, amely naponta 15 gramm chiamag elfogyasztásánál többet nem javasol.

10Glutén- és laktózérzékenység, cukorbetegség és allergia: van-e ellenjavallata a ChiaShake fogyasztásának?

A chiamagra rendkívül ritkán allergiás bárki, de ha te az vagy, akkor ChiaShake turmixokat sem fogyaszthatsz. Ha a ChiaShake elfogyasztása után kiütések jelentkeznek, vagy vizenyős lesz a szemed, úgy mielőbb konzultálj háziorvosoddal!

Mivel a chiamag rostokat tartalmaz, ezért a túlzásba vitt fogyasztása puffadást okozhat. Bár a ChiaShake teljes értékű élelmiszer, a változatos étkezés mindig javasolt. A ChiaShake mellett fogyassz más egészséges ételeket is.

A chiamag fogyasztása egyes vizsgálatok szerint csökkenti a vérnyomást. Ezért ha az alacsony vérnyomásoddal van probléma, konzultálj háziorvosoddal!

A ChiaShake kis mennyiségben természetes cukrokat tartalmaz, így ha cukorbeteg vagy, mindenképpen konzultálj háziorvosoddal, és addig ne igyál ChiaShake-et, amíg a háziorvosod ezt nem engedélyezte! Ha fruktózérzékeny vagy, akkor a ChiaShake-et a fruktózérzékenységed szintjétől függően fogyaszthatod.

Ha gluténérzékeny vagy, a ChiaShake bármelyik változatát fogyaszthatod, mivel mindegyik gluténmentes.

Ha laktózérzékeny vagy, a ChiaShake VEGAN változatát fogyaszthatod, mivel ez nem tartalmaz állati eredetű összetevőket. A ChiaShake SLIM és a ChiaShake SPORT tartalmaz tejcukrot, így azokat csak a laktózérzékenységed szintjétől függően fogyaszthatod.

11Szoptatás és terhesség - lehet fogyasztani a ChiaShake termékeket?

Rövid válasz: szoptatás alatt lehet fogyasztani a ChiaShake termékeket, terhesség alatt viszont az A-vitamin tartalmuk miatt oda kell figyelni az adagolásukra. Az A-vitamin túladagolása árthat a magzatnak!

Hosszabb válasz: A szoptatás alatt nem szabad fogyasztani semmi olyat, ami puffadást okozhat, vagy amire érzékeny a kismama. Kerülni kell a fűszeres és a szénsavas ételeket, és persze a koffeint tartalmazó italokat.

Általánosságban arra érdemes törekedni, hogy jó minőségű ételeket fogyasszon a kismama, és változatosan étkezzen. Mivel a ChiaShake terméket teljes értékű ételek, amelyek a fehérjék mellett szénhidrátot, zsírt, rostokat, vitaminokat és ásványi anyagokat is tartalmaznak, ezért jó megoldást jelentenek azoknak az étkezéseknek a helyettesítésére, amikor nincs idő vagy energia a főzésre. Természetesen ügyelni kell arra, hogy laktózérzékenység esetén csak a Vegán változatokat lehet fogyasztani!

NEM tanácsos azonban a ChiaShake termékeket fogyókúrás céllal fogyasztani a szoptatás alatt. Ugyan a kismamák szeretnék gyorsan visszanyerni szülés előtti súlyukat, a fogyókúra hatására a tej mennyisége csökkenhet. Ezért tartózkodjunk attól, hogy nagy fogyókúrába kezdjünk!

A fehérjeturmixokkal összehasonlítva pedig elmondható, hogy a ChiaShake termékek általánosságban előnyösebbek a szoptatós kismamák számára, mint a fehérjealapú fogyókúrás italok. A tejképződéshez nem elegendő a fehérjefogyasztás, szükség van a teljes értékű és spektrumú étkezésekre. A ChiaShake termékek ezt biztosítják (főként a Sport és a Vegán verziók), így egy-egy étkezést lehet velük helyettesíteni.

Minden szoptatós kismamának javasoljuk emellett, hogy az étkezéséről konzultáljon a védőnőjével is!

A terhesség alatt az A-vitamin bevitelére oda kell figyelni, ezért a ChiaShake termékeket csak orvosi konzultáció mellett lehet fogyasztani!

Az A-vitamin szükséges a magzat megfelelő fejlődéséhez, az A-vitamin túladagolása viszont fejlődési rendellenességhez vezethet. Ezért a terhesség alatt körültekintő módon kell fogyasztani a különböző vitaminkészítményeket, és a legjobb az, ha a vitamin szükségletet terhesvitaminokkal fedezi a várandós kismama. Ezért a különböző A-vitamin tartalmú készítményeket - így a ChiaShake termékeket is - csak akkor lehet tartósan és rendszeresen fogyasztani, ha ezzel az A-vitamint nem adagolja túl a kismama.

Minden várandós kismamának javasoljuk, hogy a vitaminpótlással kapcsolatban konzultáljon orvosával!


GMO-mentes

Gluténmentes

Hozzáadott cukor nélkül

Maradt még kérdésed?

Ha maradt még kérdésed, vedd fel velünk a kapcsolatot.